Овочі-Ягоди-Сад

Syngenta надає доступ до технологій редагування геному та селекції

Syngenta надає доступ до технологій редагування геному та селекції

Група компаній Syngenta надає права на проведення глобальних наукових досліджень для вирішення складних завдань і сприяння сталому розвитку продуктів харчування та сільського господарства.

Про це повідомляє пресслужба Syngenta.

Syngenta Group, одна з найбільших у світі сільськогосподарських технологічних компаній, надасть доступ до прав на вибрані технології редагування генома та селекції для наукових досліджень у всьому світі. Це є частиною її зобов’язань щодо подальшого просування інновацій та підвищення стійкості сільського господарства. Права доступні через інноваційну платформу співпраці Shoots від Syngenta.

Зокрема, певні права інтелектуальної власності стосуються оптимізованого CRISPR-Cas12a та інструментів розведення з підтримкою редагування генів. За допомогою редагування генів CRISPR можна оптимізувати властивості рослин, які не містять ДНК іншого виду, швидше та ефективніше, ніж це було б можливо в природі або за допомогою традиційних методів селекції.

«Потужність технології CRISPR має неймовірний потенціал для впровадження інновацій у рослинництві та забезпечення цінності для фермерів», — сказав Гусуй Ву, керівник відділу глобальних досліджень насіння Syngenta. «Збільшення використання CRISPR у сільському господарстві може змінити наш підхід до селекції рослин, прискоривши відкриття та впровадження інновацій, щоб ми могли вирощувати фермерам більш продуктивні та стійкі культури. Ми запрошуємо університети та наукові інституції з усього світу допомогти нам просувати інновації для підвищення стійкості сільського господарства».

Адріан Персі, виконавчий директор Ініціативи рослинництва Північної Кароліни, сказав: «Доступ до цих інноваційних технологій від Syngenta дозволить Ініціативі рослинництва Північної Кароліни та Університету штату Північна Кароліна широко розширити свої можливості редагування геному. Ми в захваті від застосування цих технологій у наших дослідницьких програмах, оскільки вони, безсумнівно, дозволять поліпшити вирощування різноманітних культур на користь фермерам».

Читайте також: Британські вчені працюють над картоплею швидкого приготування