Тваринництво

Курям-несучкам рекомендовано додавати не більше 6% ріпакового шроту

Курям-несучкам рекомендовано додавати не більше 6% ріпакового шроту

У раціон курей-несучок рекомендують вводити не більше ніж 6% ріпакового шроту. Однак деякі дослідники вважають за можливе згодовування в складі комбікорму 5-15% ріпакового шроту, пише журнал «Наше птахівництво».

Хоча кури-несучки, яким під час дослідження додавали 10% ріпакового шроту в корм увесь період яйцекладки, не мали жодних переваг, а, навпаки, в них зросла кількість битих яєць.

Також учені дійшли висновку, що ріпаковий шрот знижує доступність доданого неорганічного марганцю на 30%, як порівняти з соєвою й бавовняною макухою.

Вивчаючи вплив добавок сірки й кальцію в раціони, що містили шрот із ріпаку канола чи соєвий шрот як основне джерело протеїну, дослідники виявили, що високий рівень сірки знижує продуктивність птиці, вирощеної на раціонах, що містили обидва джерела протеїну.

Проте найбільше падала продуктивність, коли в раціон додавали ріпак канола, як порівняти з соєвим шротом. Сірка метіоніну більше знижувала продуктивність птиці, ніж сірка цистину.