Овочева фермерка додала до асортименту фундук та ягоди
У 2023 році фермерське господарство «Органік Експерт» (Київська область) додатково до овочевих площ заклало сад фундука на 10 га та ягідник на 3,5 га з порічки, смородини, жимолості, агрусу і малини.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Юлія Ворощук, керівниця господарства та засновниця торговельної марки «Осьо. Органічні овочі з поля».
«Це буде додатком, який закриє весь асортимент для будь-якого клієнта, наприклад, з Києва, – планує вона. – Ми пропонуємо одночасно і свіжу малину, і свіжий огірок та ще щось. Споживач отримує відразу великий кошик, за яким не потрібно кудись йти, він бачить, де воно вирощене – для покупця це важливо, він купує на емоціях, запам’ятовує дрібниці, і це працює».
Раніше ми писали, що «Органік Експерт» розвиває маркетинг через соцмережі та співпрацює з супермаркетами. Те, що «Органік Експерту» вдалося зберегти команду і продовжити нарощувати аудиторію, – це вже результат, вважає Ворощук, особливо, враховуючи те, що йде війна, а вони вирощують органіку. Їхній основний клієнт залишив Україну з початком вторгнення, хоча частково й повернувся.
«Ми працюємо з тими, хто залишився, вони нас люблять та примножуються, – розповідає Ворощук. – Я не буду говорити про фінансові результати, тому що це дуже релятивна річ, але ми працюємо, розширюємось».
Читайте також: Овочі мають попасти у «вікно» працівників фруктового господарства