Розсада буряка здешевлює органічне вирощування
Перший час вегетації буряка його проростки ростуть повільно, тому поле швидко заростає спочатку ранніми ярими, а згодом багаторічними бур’янами. Боротися з цим без гербіцидів складно, водночас ручне просапування можливе лише на невеликих площах. Тому експерти з органічного овочівництва радять вирощувати столові буряки не висіванням у ґрунт, а з розсади.
Про це йдеться у публікації в журналі «Садівництво по-українськи».
«Органічна продукція високо цінується певною категорією споживачів. Завоювавши довіру, можна знайти сталий канал збуту за привабливою ціною. Але вирощування органічних овочів має свої особливості технології», – зазначив Юрій Слєпцов, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту НУБіП.
Таким чином, вирощування буряка з розсади дозволяє отримувати ранню продукцію, що потребує менше ручної праці та дозволяє масштабувати вирощування. Крім того, розсада дозволяє висаджувати в ґрунт відбірні рослини, не проріджувати ряди.
Читайте також: З розсадного буряка отримують тільки якісні сходи