Овочі-Ягоди-Сад

Умови зими були сприятливі для винограду

Умови зими були сприятливі для винограду

Оскільки умови зиим були сприятливі для винограду, відповідно навантажили кущі на плантаціях Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» Національної академії аграрних наук України.

Про це повідомляють на сторінці центру у Фейсбук.

Зазначають, що станом на 4 березня на базі селекційно-дослідних ділянок та лабораторно-тепличного комплексу Інституту закінчили найголовніший етап по догляду за багаторічними рослинами кущів винограду – обрізування. 

«Під час здійснення цієї операції враховувалися біологічні особливості окремих сортів та форм винограду для повноцінної реалізації їх генетичного потенціалу. Враховуючи те, що умови перезимівлі були сприятливі для винограду, здійснювалися відповідні навантаження кущів», – зауважують в Інституті Таїрова. 

Також науковці заготували матеріали прищепних сортів для виробництва щеплених саджанців винограду. Розпочали сухе підв’язування кущів. Паралельно з цими роботами закладається основа для проведення фундаментальних та прикладних розробок.

Читайте також: Закарпатські виноградарі добралися до «екватора» обрізування