На Вінниччині виробництво цукру перевищило показники останніх п'яти років
На Вінниччині у поточному виробничому сезоні цукрозаводи виробили 442 тис. тонн цукру, обсяги виробництва є найвищими за останні п’ять років.
Про це Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.
«У поточному виробничому сезоні на Вінниччині вироблено 442 тис. тонн цукру. Це на 23% більше, аніж минулого року, – тоді в області виробили 360 тис. тонн солодких кристалів. Обсяги виробництва цукру є найвищими за останні 5 років», – повідомили в ОВА.
У відомстві зазначили, що у виробничому сезоні 2023-2024 років цукроварні області значно наростили обсяги переробки сировини та виробництво цукру. Так, ними перероблено понад 3,1 млн тонн цукрових буряків, що на 28% більше, ніж на відповідну дату минулого року.
Станом на 12 січня 2024 року виробничий сезон завершили усі п’ять цукрових заводів.
Нагадаємо, кожен четвертий кілограм українського цукру виробляють на Вінниччині.