Вінницька мікрофермерка виграла гранти на теплицю
Два гранти: 20 тис. євро за програмою «Курс на Незалежність 2.0» та ще 5 тис. євро — у програмі підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі Empowering Women in Agrifood від EIT Food виграла фермерка із села Клекотина, що на Вінниччині, Катерина Олійник. Гроші вкладу у будівництво опалюваної теплиці для вирощування розсади перців на 0,5 га та осіннього вирощування культури.
Про це повідомляє «Суспільне. Вінниця».
Фермерка розповіла, що в теплиці без опалення та одношаровою плвкою, яку вона збудувала восени на власні кошти, перці змерзли від осіннього заморозку. Опалювана теплиця дозволить уникнути цього а також висадити розсаду раніше.
«У березні перець буде у ґрунті, будемо його опалювати, любити, оберігати, і він дасть на місяць раніше урожай, – розповіла Катерина Олійник. – Посунемо початок родючості на початок серпня. І в результаті весь жовтень-листопад, можливо, грудень, хруматимемо перчик».
Фермерка вирощує 17 сортів та гібридів перців, у тому числі й нідерландські, й японські. Плоди не тільки продає у свіжому вигляді, а й переробляє, виготовляє з нього соуси: кислі, солодкі, гострі.
Читайте також: Вінницькі перці