Консультант окреслив складові якісного зберігання яблук
Консультант зі зберігання плодоовочевої продукції Павло Булгаков на міжнародному практичному форумі «Інтенсивний сад: зерняткові, кісточкові, горіх» у Львові розповів про основні складові успішного зберігання плодової продукції.
За словами спеціаліста, зберігання яблук починається з вирощування здорової продукції. Затим йде визначення правильних термінів збирання. При зборі яблук важливо не пошкоджувати плоди неправильним зриванням. Використанням рукавичок з гумовими пухирцями, відер у якості тари, пересипання продукції в контейнери.
«Обладнання для зберігання підбирається під технологію», – зазначив Павло Булгаков.
Також під певні об’єми проєктуються камери сховища. Адже після відкриття камери продукцію треба реалізувати протягом тижня.
«Щоб працювати на експорт, потрібно мати найвищу якість. Найбільше на неї впливає технологія вирощування та збирання», – зазначив доповідач.
Читайте також: У фруктосховищах зберігають овочі, але не всі