За 50 років світове виробництво м’яса птиці зросло у 8 разів
З 1970 по 2020 рік світове виробництво м’яса птиці зросло з 15,1 млн тонн до 137 млн тонн, або на 807,8%. Це був, безумовно, найшвидше зростаючий продукт тваринного походження. Ця динаміка була в основному результатом значного зростання виробництва курячого м’яса, частка якого становила від 85% до майже 88% у загальному обсязі виробництва.
Про це повідомляє Poultry World.
«Застосування технології гібридизації зробило можливим надзвичайний успіх виробництва курячого м’яса. Це значно скоротило кількість днів, необхідних для вирощування бройлера до забійної ваги. У поєднанні з високоенергетичним комбікормом це значно знизило собівартість виробництва та зробило м’ясо бройлерів привабливим для споживачів, оскільки роздрібна ціна була значно нижчою, ніж на яловичину чи свинину», – йдеться у повідомленні.
Динаміка на континентах і в країнах значно відрізнялася, що призвело до різкого просторового зсуву. У той час як частка Азії зросла з 23,8% у 1970 році до 62,2% у 2020 році, а частка Центральної та Південної Америки – з 8,2% до 20,2%, частки Європи та Північної Америки різко скоротилися. Європа втратила майже 30%, а Північна Америка – понад 15% своїх колишніх часток.
Читайте також: Імпорт живої птиці за 9 місяців зріс на 15,4%