Агромаркет

Після запуску заводів ціни на цукор зменшились на 20%

Після запуску заводів ціни на цукор зменшились на 20%

У вересні-грудні ціни на цукор зазвичай знижуються. Зокрема, цього року, вартість продукції після старту цукроваріння зменшилася на 20%.

Про це у своїй колонці для АgroТimes розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр  Коротинський.

«Якщо ціна в середині серпня з підприємства становила 32 грн/кг, то на сьогодні, коли запустилися 15 заводів, вартість «білого золота» опустилася до 27 грн/кг. Заводи не притримують продукцію й реалізують її, насичуючи внутрішній ринок, що призвело до зниження ціни цукру на 20%», – зауважив фахівець.

Олександр Коротинський пояснив, що в період, коли на заводах активно виробляється цукор (вересень-грудень), зазвичай він дешевшає, адже у виробників є потреба в обігових коштах.

Нагадаємо, український цукор має доволі високий попит на європейському ринку. Також ми писали, що українські заводи виготовлять 1,6-1,7 млн. тонн цукру.