Овочі-Ягоди-Сад

Українське експортне яблуко часто має кращу якість, ніж польське

Українське експортне яблуко часто має кращу якість, ніж польське

Завдяки вирощуванню у великих господарствах, українські яблука, на відміну від польських кооперативних, мають кращу якість завдяки однорідності продукції. Завдяки цьому впізнаваність українських яблук в світі зростає. 

Таку оцінку в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» висловлює Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.

Він називає основні передумови такого тренду: вітчизняні виробники навчилися виробляти яблука та дедалі роблять це якісніше.

«А по-друге, у нас немає розрізненої сировини, як у поляків, які можуть постачати 30–40 тис. тонн через кооператив, у якому 200 постачальників, а це все різне яблуко різної якості. В Україні сама бізнес-екосистема інша», – пояснює Гуржій.

За спостереженнями спеціаліста з експорту, Україна безумовно стає поступово дедалі помітнішим і потужнішим гравцем на ринку яблук.

Раніше ми повідомляли, що Україна продає яблуко малих калібрів першої категорії дедалі ширшою географією. Зокрема, його потребують країни з великою часткою бідного населення.

Читайте також: На Буковині розпочали збір літніх сортів яблук