На Київщині хлібзавод отримав грант на відновлення виробництва
Хлібозавод «Чанта Маунт» у Нових Петрівцях Вишгородського району на Київщині отримав від держави безповоротну грантову допомогу для переробних підприємств «Новий рівень», завдяки якій відновлює виробництво.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.
У березні 2022 року хлібозавод постраждав через обстріл російськими військами. Лінія з виробництва хліба була майже повністю знищена, лінія з виробництва круасанів зруйнована частково – у приміщення влучили шість снарядів. Збитки, завдані бізнесу, оцінили в понад 5 мільйонів євро. До війни на підприємстві працювали 140 людей, зараз – до 40 працівників.
Аби відновити потужності, керівництво компанії подало заявку на участь в урядовій програмі безповоротних грантів для переробних підприємств від Мінекономіки. Компанія отримає максимальну суму гранту – вісім мільйонів гривень. За ці гроші планують закупити холодильне обладнання, аби відновити виробництво хліба.
Крім того, для запуску лінії хлібів потрібно облаштувати обладнанням пакувальне відділення та побудувати склад готової продукції. На це потрібно два мільйони євро. Відновлення планують провести за власні та грантові гроші. У компанії очікують, що навесні 2024 року повноцінно відновлять виробництво. І хліб поставлятимуть, як і до війни, у замороженому вигляді супермаркетам національної мережі України – АТБ, Сільпо, Фора, Новус, МЕТРО, АШАН, Епіцентр, Варус.
А лінія з виробництва круасанів вже працює. Круасани, які тут виготовляють, мають різноманітні начинки (шоколад, солона карамель, бринза, шпинат, сир, курка) та виготовлені на голландському маслі. У замороженому вигляді їх продають національним торговельним мережам, пекарням, кав’ярням, супермаркетам та на експорт. Наразі випікають до 1,5-2 тонни щодня, але потенційно можуть робити більше – до 400 кг на годину.
Нагадаємо, італійський кооператив випікатиме бездріжжовий хліб з зерна, зібраного на Львівщині.