Виробництво м'яса птиці стабільно, а яєць – скоротилося
Виробництво м’яса птиці за перші чотири місяці цього року було стабільним. Так, на забій надійшло 418,8 тис. тонн, як і за аналогічний період 2022 року.
Про це повідомив аналітик УКАБ Максим Гопка на Міжнародному практичному форумі «Poultry Farming. Бройлер/Несучка».
90% птиці постачають на забій підприємства, забезпечивши 378,3 тис. тонн за цей період.
Яєчна галузь найбільше постраждала від війни, тому виробництво у січні-квітні 2023 року було меншим на 14%, як порівняти з таким самим періодом минулого року. Цього року одержано 3,4 млрд штук яєць.
Показово, що частки промислового сегменту і господарств населення за підсумками січня-квітня зрівнялися: по 1,7 млрд штук яєць.
Однак просідання виробництва на підприємствах за чотири місяці склало 18%, а у населення – лише 10%.
«У перспективі очікується переважання пропозиції яєць у господарствах населення з позитивним трендом до кінця літа», – наголосив Максим Гопка.
Як повідомлялося, після закінчення війни Україна здатна значно збільшити обсяги зовнішньої експорту продукції птахівництва.