Один відсоток зіпсованих ягід псує всю партію лохини
Супермаркети та іноземні клієнти вибраковують всю партію лохини, якщо в ній навіть 1% ягід уражені антракнозом.
Про це в статті журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Моніка Беняш, експертка Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща).
«Важливо відразу прибирати з плантації плоди, які потенційно можуть бути хворими на антракноз. Це начебто трошки підів’ялі ягоди, – зауважує польська експертка. – Тому деякі збирачі просто не звертають на них увагу. Якщо такі плоди потрапляють у загальні ємності, через 2-3 дні всі плоди навколо починають в’янути та вкриватись оранжевими плямами. Тоді вся партія не може бути поставлена у продаж».
Також трапляється, що такі плоди при транспортуванні падають у грунт, залишаються там і стають джерелом для подальшого інфікування, додає вчена.
Читайте також: Лохина вимагає частої зміни ЗЗР