Тваринництво

Вітчизняні дослідники вивели нові породи курей

Вітчизняні дослідники вивели нові породи курей

На державній дослідній станції птахівництва НААН України вивели нові породи:  кури-несучки Слобожанка і Грай — порода з подвійною продуктивністю, коли півні відгодовуються на м’ясо, а кури — на яйце.

Про це  пише AgroPortal.
За словами директора установи Олега Катеринича, тут також зберігають генофонд курей різного напряму продуктивності: яєчного — Бірківська барвиста; яєчно-м’ясного — Полтавська глиняста — єдина офіційно зареєстрована порода українських курей; 2 популяції ресинтезованих українських курей із зозулястим та чорним забарвленням оперення; м’ясо-яєчного — Геркулес білий та Геркулес кольоровий. 

Також підтримують генофонд індиків породи Біла широкогруда, а саме дві вихідні лінії кросу Харківський середнього типу.

«Наші кури дають соковите м’ясо та зносять унікальне енергетичне яйце з умістом жовтку на 5-10% більше, ніж містять «магазинні». А індики мають оптимальний розмір та масу тіла, яка «підходить» нашим українським родинам, тобто жива маса самця — близько 20 кг (тушка 15-18 кг), самки — 10 кг (тушка 7-8 кг). Також птиця характеризується відмінною адаптаційною здатністю до місцевих умов утримання та високою життєздатністю», — зазначив Олег Катеринич.

Читайте також: Курятина від птиці повільного росту набуває популярності у світі