Вчені назвали найсмачніші сорти яблук

За результатами семирічних досліджень залежності якісних властивостей яблук найбільш розповсюджених сортів дослідники з Інституту садівництва НААН назвали, що Голден Делішес, Джонаголд, Ренет Симиренка мають найвищі смакові якості, вирощені у Придністров’ї, західному Лісостепу та південному Степу в умовах зрошення.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Тетяна Кондратенко, докторка сільськогосподарських наук, професорка Інституту садівництва НААН України.
«Плоди сортів Голден Делішес, Джонаголд, Ренет Симиренка характеризуються найвищими смаковими якостями, якщо їх вирощено в зонах теплого помірно вологого клімату — у Придністров’ї, західному Лісостепу та південному Степу (в умовах зрошення)», – зазначила Тетяна Кондратенко.
Проте вона зауважує, що незалежно від регіону вирощування стабільніший смак, зумовлений вмістом майже рівної кількості основних органічних речовин і однаковим співвідношенням цукрів і кислот, характерний для яблук сортів Айдаред, Гала, Кальвіль сніговий, Спартан, Флоріна, Чемпіон.
Читайте також: Названо регіони з найсмачнішими яблуками