Виноробні в Україні стають предметом статусу
У Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській та Київській областях із разрахунку появи нових сортів технічного винограду, змін клімату та появи технологій є нормальні умови для вирощування винних сортів.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Андрій Гайдай, власник розсадницького підприємства ТОВ «Виноград-Одеса».
«Там є люди, які досягли певного статусу, зробили ім’я в інших галузях і зараз ставлять собі виноробні, – зазначає експерт. – Турист туди із задоволенням поїде, а ти рекламуєш себе паралельно, підтримуєш свій статус. Можна під цей напрямок ресторан відкрити, і ферму. Загалом, у цій точці перетинаються багато завдань».
Ми також повідомляли, що для створення нового виноградника під власну виноробню на півночі країни підійдуть білі сорти технічного винограду, і можливо розвивати напрямок ігристих тихих вин.