Гастропідприємці отримали гранти від проєкту «Фудбудуємо майбутнє»
П’ять гастропідприємців отримали фінансову підтримку в рамках проєкту «Фудбудуємо майбутнє», яку запустили «Лавка Традицій» і Mastercard.
Про це повідомляє пресслужби Fozzy Group.
Проєкт спрямований на підтримку крафтових виробників, які постраждали від війни. Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям
Впродовж двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.
За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:
● Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
– Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
– Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
– Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
– Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
– Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
● На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
– Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
– Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
– Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
– Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
– Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
– Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
– Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
– Олена Дубина, міні-пекарня
– Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
– Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
– Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
– Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
– Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
– Світлана Бегей, домашній цех з ферментації
● Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».
Нагадаємо, виробники крафтового соку мріють про сидр і новий сад. Також ми писали, що крафтові сировари потерпають від сирної контрабанди.