«Рови Агро» планує випускати обліпихові чаї
«Рови Агро», що у Вишгородському районі на Київщині планує збільшити площі своїх обліпихових садів з 12 до 22 га, планує налагодити власне виробництво обліпихових чаїв.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Сергій Лєонов, співвласник підприємства.
«У свіжому вигляді обліпиху можна збирати хіба що під виробництво чаїв, але це вже важка ручна праця. Тому ми самі вже думаємо налагоджувати власне виробництво обліпихових чаїв», – сказав він.
У вирощуванні обліпихи найскладніший етап — збирання та післязбиральна доробка врожаю. Вона потребує негайного перероблення або шокового заморожування. Під час збирання зрізають частину гілки з ягодами, ці гілки потрапляють у шокову заморозку, а потім вже відділяють ягоди.
В іншому, за словами Сергія Лєонова, у вирощуванні обліпихи немає нічого складного порівняно з іншими садовими культурами.
«Проте є деякі важливі моменти під час садіння: для отримання кращих ягід треба обов’язково саджати за принципом запилення: на вісім «жіночих» рослин повинна бути одна «чоловіча», – наголосив співвласник «Рови Агро».
Читайте також: «Рови Агро» на Київщині закладе другу чергу обліпихового саду