У Перу вивели високоврожайну фіолетову картоплю
Національний інститут аграрних інновацій Перу (INIA) розробив новий сорт картоплі INIA 334 – Llapanchispaq. Він відрізняється фіолетовим кольором м’якуша та високою врожайністю від 20 до 30т/га, повідомляє El Peruano.
Бульби сорту INIA 334 – Llapanchispaq, з фіолетовим м’якушем містять значну кількість фенольних сполук, таких як антоціани, які надають йому антиоксидантні та протиракові властивості. Також відзначають значний вміст цинку та заліза.
Сорт стійкий до основних хвороб та шкідників, а також несприятливих погодних умов.
У середньому з однієї рослини можна зібрати до 25 бульб.
Вегетаційний період становить від 4 до 5 місяців.
Сорт добре адаптується до природних умов високогірного плато в Андському регіоні Перу на висотах від 2500 до 4000 метрів над рівнем моря.
Читайте також: Презентували новий вітчизняний сорт картоплі