Техніка

Знесенню крапель запобігають однофакельні інжекторні розпилювачі, - фахівець

Ефективний захист рослин передбачає правильний вибір технології, зокрема, розпилювачів. Від них залежить дозування, розпилення на краплі та розподілення препарату по штанзі обприскувача.

Про це розповідає спеціаліст з технологій та обладнання для хімічного захисту рослин Оксана Василенко, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Здебільшого двох моделей розпилювачів (однофакельний і двофакельний) буде достатньо, щоб забезпечити розпилення крапель розмірами від середніх (medium) до дуже великих (very coarse).

«Саме таке розпилення забезпечує достатнє покриття з адекватними обсягами води й належним контролем дрейфу. Оскільки це гідравлічні розпилювачі, то за допомогою тиску можна налаштувати розмір крапель під свої конкретні потреби», – зауважує фахівець.

Якісне покриття цільової поверхні (особливо актуально для внесення гербіцидів, боротьби з фузаріозом) забезпечать моделі двофакельних інжекторних розпилювачів: IDKT та IDTA.

«Для гарантованого захисту від дрейфу краще обрати однофакельні інжекторні розпилювачі: IDK та ID. Вони незамінні, коли першочерговим є контроль знесення й проникнення в стеблостій», – радить спеціаліст.

Раніше ми повідомляли, як обрати правильний розмір розпилювача.