Яблука з Донеччини переробляють на сік
Один з найбільших виробників фруктів на сході України – компанія «Сади Донбасу», що біля скла Полтавка на Донеччині, змушена здавати пошкоджені осінніми приморозками яблука на переробку.
Про це повідомила в коментарі «Суспільному» керівниця підприємства Алла Пєтухова.
«Цього року врожайність яблук менша, ніж торік – через травневі заморозки. І зараз знову мороз «б’є» яблука. Вночі температура повітря вже падає до –4 градусів. Яблука побиті морозом на продаж не йдуть, їх відправляють на сік переробникам», – розповіла вона.
Крім того, «Садам Донбасу» не вистачає працівників для збору яблук. Лінія фронту близько, багато жителів місцевих сіл та селищ, які в минулі роки були сезонними працівниками, евакуювалися.
Читайте також: «Сади Донбасу» сортують яблука на Закарпатті