На Вінниччині виробляють 44% молока
На харчову промисловість Вінницької області припадає 58% від загального обсягу реалізованої регіоном у 2021р. промислової продукції.
Про це повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області.
У структурі реалізації продукції харчової промисловості Вінниччини 23% припадає на м’ясо та м’ясні продукти, 9% – на молочні продукти, 7% – на цукор, 5% – на олію та тваринні жири, 2‒3% – на консервовані фрукти та овочі, напої та продукти борошномельно-круп’яної промисловості.
З виробництва окремих видів продуктів харчування область займає провідні місця на державному рівні. Зокрема, молокопереробні заводи області випускають 44% загальнодержавного обсягу виробництва молока та вершків незгущених без додання цукру чи інших підсолоджуючих речовин, 15% – масла вершкового, 4–67% – молока сухого знежиреного та незбираного, сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених. Значна питома вага регіонального виробництва (6–64%) і у випуску: свіжого чи охолодженого та замороженого м’яса курей, курчат, яловичини і телятини свіжої та охолодженої, борошна пшеничного чи пшенично-житнього. Традиційно Вінницька область вважається одним із основних українських виробників цукру, її частка у 2021р. становила понад чверть загальнодержавного випуску.
Нагадаємо, закупівельні ціни на молоко продемонстрували значний приріст.