Гранти отримають 34 органічні підприємства
У рамках другого етапу грантової програми «Підтримка органічного сектору в Україні», ініційованої об’єднанням «Органічна ініціатива», 34 оператори органічного ринку отримають гранти на реалізацію проектів.
Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Об’єднання.
Другий етап грантової програми спрямований на посилення спроможності органічного сектору, підтримку органічних операторів, виробників та переробників органічних сертифікованих харчових продуктів з акцентом на збут, продажі та маркетинг на внутрішньому ринку.
Тому підтримка надається органічним виробникам, продукція яких вже присутня на полицях магазинів, – для покращення якості продукції, розширення органічної лінійки, налагодження збуту та покращення комунікації зі споживачами, відкриття власних точок збуту, удосконалення дизайну та упаковки продукції. Також надається підтримка органічним тепличним господарствам.
«Ми очікуємо, що в результаті грантової підтримки на поличках наших супермаркетів з’явиться більше органічної сертифікованої продукції. Це наша головна мета. Також сподіваємося, що з’явиться кілька нових органічних продуктів. Ми будемо уважно слідкувати за реалізацією проектів та надавати всебічну підтримку нашим грантоотримувачам, – зауважила координатор об’єднання «Органічна ініціатива» Олена Дейнеко.
Загалом на другому етапі було розглянуто 80 заявок з 16 регіонів України, а збір заявок тривав з 20 серпня до 20 вересня 2022 р.
Наразі грантова програма підтримується:
– Швейцарією в рамках програм «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі (OT4D)» та «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP);
– Sunrise Foods International (Канада);
– Асоціацією місцевих продовольчих ініціатив (Чехія);
компанією Agro Eco (Нідерланди);
– Офісом радника з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів;
– асоціацією «Дунайська Соя»;
– компанією «БТУ-Центр» (Україна);
– компанією «Інтегро» та приватними донорами.
Нагадаємо, за останні 5 років площа під органічним сільгоспвиробництвом зросла у 1,5 раза.