Вітчизняну мармурову яловичину продають за собівартістю
Виробники мармурової яловичини знизили ціну і фактично продають м’ясо за собівартістю, а то й нижче. Зважаючи на воєнний стан, вони розуміють, що не так багато споживачів мають змогу купувати цей продукт.
Про це розповів Володимир Метельський, співвласник ПСП ім. Т.Г. Шевченка (Київська область), яке виробляє мармурову яловичину під ТМ «Тростинка», пише AgroPortal.
«Ми не можемо і не відмовлятимемося від мармурової яловичини, – зазначив він. – Для того, щоб досягнути мармурового якісного м’яса, потрібно 18-20 місяців. А якщо брати цикл, то він складає 27-28 місяців – від зачаття бичка і до його реалізації. Зачатки мармуровості ми закладаємо фактично після відлучення – з 6 місяців. Тоді починаємо бичка привчати до зернових і, відповідно, досягати потрібних показників мармуровості. Тобто якщо зараз відмовитися від цього, вся наша робота минулих місяців зійде нанівець».
Загалом на підприємстві вирощують близько 1 тис. голів ВРХ, із яких основне стадо – 500 голів. Є ще вівці – 1,1 тис. голів, із яких основне поголів’я – близько 600 голів; бурські м’ясні кози – основне стадо зі 100 голів.
Нагадаємо, середня споживча ціна яловичини падає четвертий місяць поспіль.