Нідерландці задумалися про доцільність вирощування ягід у теплицях
Через нинішні високі ціни на газ і та витратні матеріали, такі як добрива і субстрат, нідерландські виробники тепличної малини, ожини та полуниці задумалися про зміни в підходах до вирощування. Вони наголошують, що потрібна спільна відповідальність із рітейлерами щодо справедливої ціни на продукцію та впровадження інновацій, що дозволять економити енергію та витратні матеріали, йдеться у публікації Groenten&Fruit.
«Успішне майбутнє для голландських м’яких фруктів полягає в співпраці та комунікації між різними сторонами всієї мережі. Виробники продовжують прагнути виробляти високоякісні ягоди, – зазначає авторка Мод ван Велл, консультантка з вирощування ягід. – Використання датчиків може сприяти прийняттю рішень щодо вирощування, оскільки потреби рослин нанесені на карту».
На її думку, оптові та роздрібні торговці повинні взяти на себе зобов’язання щодо справедливої ціни та чіткого спілкування з виробниками. Залишається реальністю те, що ціни зростатимуть і знижуватимуться протягом сезону, але щоб зберегти нідерландські ягоди, необхідно мати можливість вирощувати рентабельно.
«Спільна робота над збереженням смачних голландських ягід — це мета, до якої приєдналися всі учасники ланцюга, і якої можна досягти лише разом», – робить висновок консультантка.
Читайте також: Будівництво теплиць дозволить збирати ягоди 6 місяців на рік