Овочі-Ягоди-Сад

В «Українському інституті вина» провели дегустацію

В «Українському інституті вина» провели дегустацію

У Науковому центрі «Український Інститут Вина» відбулась перша дегустація з початку війни, експерти випробували понад 15 зразків виноробної продукції.

Про це Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Підтримуємо національний економічний фронт та тонізуємо нашу галузь, – написав він. – Сьогодні у приміщенні Наукового центру «Український Інститут Вина» відбулась перша дегустація з початку війни. Захід організовано також з метою здійснення актуального для вітчизняних виробників наукового дослідження на тему «Удосконалення технології виробництва безалкогольних вин».

Володимир Кучеренко уточнив, що експерти випробували понад півтори десятка нових зразків виноробної продукції.

З-поміж новинок були вина ординарні столові напівсолодкі (червоне, рожеве, біле), вина ігристі столові сортові брют (рожеве і біле), вино ігристе напівсолодке біле, вино ординарне витримане кріплене десертне солодке червоне «Кагор», виноматеріали та інша виноробна продукція вітчизняного виробництва.

«Щиро дякую українським підприємствам, які, попри надзвичайні труднощі, у складних умовах воєнного стану створюють нове українське вино «Шато Чизай», «Алеф-Виналь», «Коблево», –  зазначив гендиректор корпорації «Укрвинпром».

Читайте також: Виноробня «Бейкуш» отримала золото на Decanter wine awards