У травні свинина в ритейлі подорожчала на 1,2%
У травні середня ціна на свинину в торговельних мережах закріпилася на рівні 132,5 грн/кг. Це на 1,2% дорожче, ніж місяцем раніше, повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ).
Роздрібна ціна свинини зросла на 1-3,5 грн/кг залежно від виду охолодженого напівфабрикату, як порівняти з квітнем.
Наприкінці весни найпомітніше подорожчали пікнікові ошийок (+3,2 грн/кг до середньої ціни квітня) і грудинка (+3,5 грн/кг), а не преміальні стейк (+1,1 грн/кг) і вирізка (+1,5 грн/кг), зазначили в АСУ. За підсумками травня досить помітно зросла в ціні тазостегнова частина, додавши 2,25 грн/кг у середньому – до 116,6 грн/кг в середньому.
«Характер цінової динаміки охолодженої свинини у травні відрізнявся від квітневого: напередодні Великодня приріст цін відбувався поступово, тоді як травень почався зі скорегованих у бік підвищення цінників», – підкреслили в АСУ.
Середні роздрібні ціни на інші види м’яса (яловичина, курятина, індичатина) у травні залишилися на рівні попереднього місця, проте подорожчали на 10-27%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року. Відхилення ж цін свинячих охолоджених напіфабрикатів – у межах 1-7%, а середня ціна травня додала 2% проти відповідного періоду 2021 року.
Як повідомлялося, середня ціна на живець свиней зросла до 53 грн/кг.