Серед м’ясопереробників посилюється конкуренція
Оператори м’ясопереробної галузі в усіх регіонах наголошують на загостренні конкурентної боротьби та переорієнтації, а найгостріше її відчувають на сході і в центрі.
Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».
Мірою повернення населення на Київщину та Чернігівщину, низка виробників м’ясної продукції, які брали вимушену паузу, поступово повертаються до роботи. При цьому ємність ринку хоча і дещо відновилася, як порівняти з березневою, проте все ще далека від довоєнного рівня.
Хоча в західних областях ситуація з попитом сприятливіша, відповідні відгуки після великодніх свят почастішали.
Водночас підприємства сходу постають перед питаннями забезпечення регіону свининою через ризик повної втрати низки вагомих свиногосподарств. У разі затяжного перебігу війни регіон ризикує залишитися з мінімальним локальним постачанням свинини. Сировинний вакуум може спричинити чергову перебудову виробничо-збутових зв’язків.
Нагадаємо, регіональні ціни на живець свиней вирівнялися.
Як повідомлялося, м’ясопереробники песимістичні в оцінках сезону.