Експерти не радять вирощувати персик та абрикосу на експорт
Україна є нетто-імпортером по персику та не задовольняє повністю внутрішній попит на ці плоди. Для експорту потрібні іноземні сорти та іноземні консультанти.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Персик та абрикоса дуже специфічні культури для українського ринку, тому що дуже залежать від погодних умов. Лише поодинокі компанії готові робити ставку на ці культури. І лише в тому випадку, коли це іноземна селекція та консультують по неї іноземні фахівці з вирощування.
«Для асортименту абрикоса та персик – це добре, а для якихось планів з експорту – ми б не радили особливо робити ставку на ці культури. До того ж ми не задовольняємо повністю попит на ці фрукти всередині країни, не говорячи вже про експорт», – розповіла Марія Лакеєва, аналітикиня асоціації «Ягідництво України».
Читайте також: Назвали перспективи експорту абрикосів, персиків, сливи та вишні