Овочі-Ягоди-Сад

Фермер пояснив чому буває гірка морква

Фермер пояснив чому буває гірка морква

Морква може бути гіркою через неякісне насіння або надлишок селітри та нестача сульфату калію, пояснив фермер Олег Бліжніков з Нової Каховки, який щороку вирощує 5-10 га цієї культури. 

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

За словами фермера, може бути дві причини гірких коренеплодів: або фермер купив неякісне насіння чи насіння кормової моркви, або дав у живлення мало сульфату калію та забагато селітри.

Олег Бліжніков частину добрив (комплекс N90P120K90) вносить під оранку, решту — методом фертигації. 

«На стадії 3-х листків починаємо через краплю вносити азот (N20); через 1,5 місяця після появи сходів – фосфор і калій P30K20, – сказав він. – Крім того, даємо бор, гумати, комплексні добрива з мікроелементами. Кількість підживлень залежить від погодних умов, температури, стану рослин. Але в середньому робимо підживлення через краплю кожні 3–5 днів. З добрив використовуємо селітру, сульфат калію, сульфат магнію, нітрат кальцію».

Читайте також: У вирощуванні моркви суперважливо підготувати ґрунт