Овочі-Ягоди-Сад

Горошіння винограду долає інтенсивне запилювання

Горошіння винограду долає інтенсивне запилювання

Чимало нововиведених сортів у засушливі періоди літа дають значне горошіння та низьку якість ягід.

Про це в журналі «Садівництво по-українськи» розповідає вінницький агроном-селекціонер Микола Завальний.

Причиною цього він називає недостатність запилювання самого сорту, низьку вологість ґрунту та нестачу поживних речовин.

«Тому вирощувати необхідно гарні сорти, які добре запилюють себе та сусідні насадження», – каже експерт.

Крім того, на його думку, із збільшенням кількості та непрофесійності селекціонерів-любителів з’являється чимало хворобливих та некомплексотійких сортів винограду. Це призвело до масового захворювання на мільдью, оідіум, бактеріоз виноградних насаджень.

Читайте також: Які сорти винограду рекомендовані для мінімального обрізування