«Барком» впроваджує технологію вирощування свиней без антибіотиків
ТзОВ «Барком» впроваджує технологію вирощування свиней без застосування антибіотиків.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів керівник департаменту свинарства ТзОВ «Барком» Сільван Лоншан.
«Наразі господарство впроваджує технологію вирощування свиней без застосування антибіотиків, на натуральних кормах, – зазначив він. – Також працюємо над спеціальними проєктами з виробництва дуже особливого і якісного смачного м’яса, що містить поліненасичені жирні кислоти омега-3».
Оскільки зерно і джерела білків сьогодні дуже дорогі, постійно змінюють кормові рецепти, щоб відповідати рекомендованим селекційною компанією за оптимальною ціною.
«Корми ми виробляємо самі, частково використовуючи власне зерно, частково купуючи те, якого нам не вистачає, – зазначив він. – Ми працюємо з деякими лабораторіями, що належать компаніям-партнерам із виробництва кормів, а також з деякими незалежними лабораторіями в Україні та за кордоном, щоб переконатися, що якість зерна добра».
Також перевіряють готовий корм. «З особливою увагою контролюємо якість зерна з огляду на небезпеку зараження мікотоксинами – це було проблемою в західній частині України для деяких зернових з 2020 року», – додав Сільван Лоншан.
Щодо раціонів, «Барком» співпрацює з кількома різними компаніями і рецепти готують їхні дієтологи. Основні інгредієнти дуже класичні: пшениця, ячмінь, кукурудза, жито, овес, соя, соняшник. Ароматизаторів не додають. Протягом деякого періоду використовують інші інгредієнти: ріпаковий шрот або барду, але ці інгредієнти доступні не цілий рік.
Як повідомлялося, «Барком» годує підсисних поросят молоком і йогуртом.
Довідка
ТзОВ «Барком» об’єднує сім ферм, розділених на дві виробничі піраміди: Дублянська піраміда охоплює маточник, дорощування та відгодівельник; Ожидівська – маточник, дорощування, відгодівельні ферми. Загальне поголів’я становить 5,8 тис. свиноматок. Співпрацює з інтегрованими фермами-відгодівельниками на засадах оренди.