Комфортний мікроклімат запобігає канібалізму у свиней
Канібалізм у свиней, серед іншого, провокують і мікрокліматичні чинники, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Ідеться про високу температуру в поєднанні з високою вологістю – часте явище у перехідні періоди року, підвищену концентрацію аміаку, вуглекислого газу, сірководню.
Також канібалізм можуть спричинити надто яскраве освітлення, неоднакова температура в різних зонах приміщення, що сприяє конкуренції за комфортніші території та наявність протягів у приміщеннях.
Тому за можливості необхідно забезпечити однакову температуру в різних зонах приміщення, відповідне освітлення та відсутність протягів. Тоді у свиней не виникне бажання захопити зону для відпочинку поза ними й влаштовували ієрархічні бійки.
Як повідомлялося, канібалізм у свиней може бути наслідком їхньої допитливості, а також порушень норм утримання.