Світові ціни на цукор зросли майже на 30%
Наприкінці року через занепокоєння щодо поширення штаму Омікрон світові ціни на цукор знизилися. Але загалом у 2021 році Індекс цін ФАО на цукор зріс, досягнувши найвищого рівня з 2016 року.
Про це йдеться у доповіді, опублікованій Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй (ФАО).
Індекс цін ФАО на цукор знизився на 3,1 відсотка з листопада, досягнувши мінімуму за п’ять місяців, що стало наслідком занепокоєння щодо можливого впливу Омікрону – варіанту COVID-19 на світовий попит, а також зниження бразильського реала та цін на етанол.
Загалом у 2021 році Індекс цін ФАО на цукор зріс на 29,8 відсотка у порівнянні з минулим роком, досягнувши найвищого рівня з 2016 року.
Нагадаємо, світові ціни на продовольство знизились у грудні. Також ми писали, що світові ціни на зернові досягли найвищого річного рівня.