Агромаркет

Підтримка сімейних фермерських господарств – у пріорітеті держави на наступний рік

Нові програми держпідтримки, які реалізовуватимуться впродовж 2022 року, спрямовані на підтримку сімейних фермерських господарств.

Про це під час прессконференції повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Мова йде про безвідсоткові кредити на суму до 1 млн грн строком на 10 років.

За його словами, такі кредити надаватимуться для того, щоб фермери, які мають в обробітку до 20 га землі, мали доступ до фінансового ресурсу.

«Дуже символічно, що вчора уряд прийняв відповідну постанову, яка врегульовує питання підтримки саме малих фермерів», – зауважив Роман Лещенко.

Також, за словами міністра, завданням на 2022 рік є запровадження агрострахування – це доступний й дешевий ресурс, який передбачає до 60% компенсації страхового платежу. На його переконання, ця програма забезпечить сталий розвиток, в першу чергу, у тих регіонах, які наразі найбільше потерпають від кліматичних змін та які фактично знаходяться у зоні ризикового землеробства.

Крім того, у 2022 році держава акцентує увагу на розвитку органічного землеробства. Також приділятиметься увага допомозі молодим аграріям.

Нагадаємо, аграрії зможуть отримати спрощений доступ до програм державної підтримки. Раніше у МінАПК анонсували реалізацію нових програм держпідтримки аграріїв.