Техніка

New Holland автоматизував рівномірний розподіл пожнивних решток

Компанія New Holland Agriculture розробила нову систему автоматизації рівномірного розподілу пожнивних решток за зернозбиральним комбайном, за яку отримала срібну медаль виставки AGRITECHNICA 2022 – «Innovation Award AGRITECHNICA».

Про це повідомляє прес-служба компанії на своїй Фейсбук-сторінці.

OptiSpread Automation – це нова система автоматизації розкидача комбайна, що використовує 2D-радари для отримання точної картини розподілу пожнивних залишків за комбайном. Радари визначають положення та швидкість частинок, що летять, перед тим, як вони досягають землі. Для досягнення високої точності більше не потрібно вводити дані про вітер, вологу або характеристики частинок. Двовимірні радарні датчики передають дані на ротори з гідравлічним приводом, які подають матеріал, і швидкість їх обертання збільшується або зменшується, поки картина розподілу знову не відповідатиме номінальній.

Система автоматизації рівномірного розподілу пожнивних решток OptiSpread Automation

Зазначають, що в інноваційне рішення також закладено запатентований алгоритм замкнутого циклу, який безперервно змінює налаштування системи OptiSpread, щоб забезпечити рівномірне розподілення залишків за комбайном без втручання оператора.

«Рівномірне розподілення залишків сприяє рівномірному проростанню посівів наступної культури й насіння бур’янів, що дає змогу зменшувати внесення добрив і ефективно використовувати гербіциди; зменшує ризик ерозії; полегшує обробіток ґрунту», – відзначають у публікації.

Нагадаємо, компанії New Holland Agriculture та MacDon Industries Ltd. стали партнерами.