В Україні вже можна вирощувати абрикосу промислово, – експерт
Через відсутність суворих зим можна ризикувати вирощувати абрикосу промислово.
Таку думку висловив на шпальтах журналу «Садівництво по-українськи» експерт компанії BASF, екс-голова Державного комітету України із земельних ресурсів Володимир Воєводін.
«З нею треба навчитись працювати – формувати обрізку, вирощувати чисті плоди великого розміру, і можна також конкурувати у себе на ринку», — уточнив експерт.
Воєводін наголосив, що ціна на відносно якісну абрикосу в цьому сезоні була 80-100 грн/кг.
Нагадаємо, площі вибуття старих багаторічних насаджень сьогодні практично вдвічі більші, ніж площі відтворення нових. Особливо критична ситуація з кісточковими, їх вирощують у 40 разів менше раціональної норми споживання.
Читайте також: Вибір ділянки для абрикоси є головним чинником її захисту