Агромаркет

Закупівельні ціни на пшеницю в портах виросли до 315 $/т

Закупівельні ціни на пшеницю в портах виросли до 315 $/т

На тлі бурхливого зростання світових котирувань за тиждень в Україні закупівельні ціни на пшеницю в портах виросли на 20 $/т до рекордних 315 $/т.

Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржи GrainTrade. 

Ціни на російську та чорноморську пшеницю виросли на підсумках тендеру в Єгипті, тоді як ціни на українську пшеницю додатково підтримує різке подорожчання вартості перевезень, що майже зупинило доставку вантажів до портів.

Закупівельні ціни на продовольчу пшеницю в портах виросли до рекордних 310-315 $/т або 9150-9350 грн/т, а на фуражну – до 292-295 $/т або 8600-8800 грн/т слідом за подорожчанням чорноморської пшениці.

Грудневі ф’ючерси на чорноморську пшеницю на чиказькій СВОТ у вівторок сягнули рекордних 347 $/т, а вже наступного дня опустилися до 345 $/т, залишивши можливість для зростання цін на спотовому ринку.

Ринки турбує незвичне звернення уряду Китаю до своїх громадян з проханням напередодні зими накопичити запаси продуктів, особливо овочів, оскільки їх може не вистачити в найближчі місяці через поганий врожай.

Нагадаємо, «Епіцентр Агро» зібрав озиму пшеницю з рекордною врожайністю. Як повідомлялося, на Херсонщині та Запоріжжі зібрали рекордний урожай ранніх культур.