Крафтове чорничне варення не надто дорожче вишневого
Незважаючи на високу вартість сировини, чорничне варення не надто відрізняється ціною від вишневого чи гарбузово-апельсиново-лимонного. Останні два більш трудо- та енергоємні.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповіла засновниця компанії Олена Гашинська.
Крафтова компанія «Дім варення» може виробляти в день 500-600 банок продукції ємністю 350 грамів, в залежності від того, який смак виробляють в цей день.
«Чорничне варення – це простий смак, його можна виготовити швидко – лише засипати ягоди цукром, – пояснила засновниця компанії. – Гарбуз-апельсин-лимон займає набагато більше часу. Їх потрібно спочатку почистити і порізати, варяться вони набагато довше. Чим складніше технологія – тим вище собівартість, навіть якщо сировина дешевше».
Таким чином банка чорничного варення не надто відрізняється за собівартістю від банки вишневого, хоча при закупівлі сировини ціна вишні набагато нижча. Зате у виробництві вона куди більш енергозатратна, перш за все через кісточки.
Читайте також: Цього року не варили малинового варення через дорогу сировину