Крупний переробник розповів про сорти капусти для заквашування
«Ніжинський консервний завод» для заквашування використовує капусту лише середньопізніх та пізніх сортів.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Для заквашування використовуємо капусту лише середньопізніх або пізніх сортів, – розповіла з головний технолог підприємства Майя Бортник. – Ранні сорти для заквашування не підходять, середні квасяться, але соління з них швидко псуються, тому їх треба швидко реалізувати. З цієї причини середні сорти ми не переробляємо».
На заводі також солять огірки, томати, капусту і роблять соління асорті. Для засолювання використовують ті самі сорти й гібриди огірків і томатів, що й для консервування.
Тут консервують знамениті ніжинські огірки, роблять кабачкову ікру та салати баклажанної групи, а також лечо й аджику.
За рік ми переробляють понад 12 тис. тонн овочів. Продукцію постачають у понад 20 країн світу, зокрема у США, Німеччину, Швецію, Великобританію, Чехію, Литву, Ізраїль, Канаду, Азербайджан. Але найбільші обсяги експортуємо в Німеччину та країни Балтії.
Читайте також: Ніжинський консервний завод випускає чищені вакуумовані овочі