Виробництво яєць у Криму тримається на торішньому рівні
У Криму у січні-серпні 2021 року виробили майже 202 млн штук яєць – фактично на торішньому рівні.
Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Андрій Рюмшин, заступник голови Ради міністрів – міністр сільського господарства підконтрольного Росії уряду Криму.
Він зазначив, що за підсумками цього року очікується виробити 280 млн штук яєць, що становить 101,5% до 2020 року.
За його словами, потреби Криму в м’ясі бройлерів забезпечено в повному обсязі.
У 2021 року виробництво м’яса птиці живою вагою очікується на рівні близько 79 тис. тонн.
«Основне проблема в галузі птахівництва – зростання вартості кормів і кормових компонентів, що істотно впливає на збільшення собівартості виробництва яйця і м’яса, рентабельності продукції», – додав Андрій Рюмшин.
Як повідомлялося, за вісім місяців 2021 року в Україні виробили на 14,5% яєць менше, а виробництво свіжих чи охолоджених курячих тушок за 10 років скоротилося майже вдвічі.