Техніка

Короткі дискові борони Kverneland Qualidisc Pro виконують роботу трьох агрегатів

Короткі дискові борони Kverneland Qualidisc Pro

Лущення стерні дисковими знаряддями Kverneland Qualidisc Pro на малу глибину захищає структуру ґрунту, запобігає ерозії, підтримує розвиток ґрунтової біоти й знищує бур’яни.

Про це повідомляє прес-служба виробника.

«Особливо критичною проблемою у вирощуванні ріпаку для багатьох господарств стала боротьба з його падалицею після збирання. Kverneland Qualidisc Pro завдяки можливості працювати на глибину 2-3 см із суцільним зрізом, рівномірно закладає всю падалицю й оптимально накочує її важким котком. Так, ми досягаємо максимально можливого відсотка пророслої падалиці», – зазначає виробник.

Діаметр і форма диска, конструкція стійок і відстань між дисковими батареями дозволяє Qualidisc Pro працювати по решткам кукурудзи без забивань та ефективно обробляти пересушений ґрунт.

Коротка дискова борона Kverneland Qualidisc

«Kverneland Qualidisc Pro – це три агрегати в одному (дисковий лущильник, передпосівний культиватор і дискова борона), оскільки знаряддя ефективно використовується для передпосівної підготовки, лущення стерні, зароблення рослинних залишків і основного обробітку ґрунту», – додають у публікації.

Нагадаємо, сівалка Kverneland Optima SX сіє якісно на швидкості 18 км/год.