З вентиляційнохолодильними системами зберігають моркву, буряк, капусту і цибулю
Окрім зберігання картоплі, останнім часом почали встановлювати вентиляційнохолодильні системи і для зберігання інших овочів: моркви, столових буряків, капусти, цибулі.
Про це журналу «Плантатор» розповів Олександр Шейко, директор ТОВ «4 Стихії», яке встановлює обладнання для зберігання овочів.
«Використання такого (вентиляційонохолодильного) обладнання дозволяє забезпечувати рівномірну циркуляцію повітря в масиві продукції без застійних зон і в зимовий період значно економити на експлуатаційних витратах за рахунок використання зовнішнього холоду замість компресорного», – сказав він.
За словами спеціаліста, замовник може перепрофільовуватися з картоплі на інший продукт і використовувати один і той самий склад під різні овочі в різні роки.
Читайте також: Картоплесховище вигідно будувати при обсягах понад 300 тонн