Фруктові чипси отримують із дещо недостиглих плодів
Для виробництва чипсів потрібні дещо недостиглі плоди, тоді вони виходять хрусткими. Важливо, щоб при зберіганні сировини, вона не втратила свій колір, розповів Олександр Янов, засновник компанії з виробництва фруктових та овочевих чипсів hiSnack.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Нам потрібен трохи нестиглий продукт. Наші чипси мають добре хрустіти, і цього ефекту немає, коли сировина дуже стигла. З неї і чипси виходять дуже темні», – сказав Олександр Янов.
Він повідомив, що на виробництві, розташованому в Борисполі. використовують конвеєрні сушарки, які витягують повітря швидше, ніж за звичайного сушіння, при якому, наприклад, продукт з яблук темніє. Тому чипси зберігають первісний колір. Колір – також і питання зберігання, коли у холодильну камеру додається азот, і яблуко не міняє колір, перебуваючи у камері дуже довго.
Ще одним секретом якісних є товщина.
«Чим тонше нарізана продукція, тим вона смачніша і тим краще вона хрустить», – наголосив засновник переробної компанії.
Читайте також: Продажі фруктових чипсів щороку збільшуються втричі