Ґрунт в теплиці готують з осені
Для вирощування огріків у плівкових теплицях фермер Олег Поліщук з села Посягва на Рівненщині починає готувати ґрунт з осені: підживлює органічними добривами, сіє сидерати.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Огірки вирощуємо в трьох невеликих теплицях площею по 5 соток кожна, – розповів фермер. – Ґрунт під овочі готуємо одразу після завершення попереднього сезону. Висіваємо в теплицях сидерати: гірчицю, жито, гречку. Під них даємо перепрілий гній із хлівів, де раніше стояли вівці. Маємо чималу ферму, багато домашньої птиці, тому можемо собі це дозволити».
Насіння огірків висівають у 20-х числах січня. Для цього використовують звичайні квіткові горщечки об’ємом 0,5 л.
«Ґрунтову суміш готуємо самі з місцевого торфу з чорноземом, третини перегною і невеликої кількості піск, – поділився Олег Поліщук, – Ставимо горщики в маленьку тепличку, накриту подвійною плівкою. Там тепло і встановлені натрієві лампи. Вони хоч і споживають чимало електроенергії (близько 250 Вт кожна), зате потужні».
Розсаду вирощують 20–25 днів, потім рослини пересаджують у ґрунт.
Читайте також: Витрати на вирощування огірків у теплиці без обігріву в 10 разів менші, ніж в опалюваних