Попит на плоди і ягоди задоволений на 71%
Попит на плоді і ягоди в Україні в 2020 році задовольнявся лише на 71,3%, тобто 58,5 кг на одну особу. У споживчому кошику українців, попри корисність і важливість у здоровому раціоні, плоди та ягоди є практично на останньому місці за рівнем відповідності фактичного споживання раціональній нормі (82 кг на особу в рік без винограду).
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
За всіма видами продукції показники виробництва перевищують споживання через незначні обсяги імпортних надходжень та експортних постачань.
Так, рівень споживання ягід становить 2,6 кг на особу в рік, горіхів — 0,5 кг, плодів кісточкових культур — 14,0 кг, зерняткових — 27,0 кг.
«Виробництво плодів і ягід на особу в 2020 році становило 52 кг, зокрема зерняткових — 30,6 кг, кісточкових — 12,3, горіхів — 2,7, ягід — 3,1 кг. Такий рівень нижчий за норму споживання у 1,6 раза», – наголошує у статті доктор економічних наук Інна Сало.
Читайте також: Промислове виробництво фруктів в Україні складає лише 17% від загального