Україна має значний потенціал виробництва плодово-ягідних вин
Наша країна має значний потенціал плодово-ягідних вин, адже значно більше виробництво фруктів та ягід, порівняно із вирощуванням винограду, вважає Віталіq Карвіга, засновник сидерії Berryland Cidery, що в селі Макарівська Буда на Київщині.
Про це він розповів у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».
«Сьогодні виробників плодів, ягід набагато більше, ніж виробників винограду, і Україна має великий потенціал у цьому напрямі, – зазначив Віталій Карвіга. – Бажано просто робити з якісної сировини якісний гастрономічний продукт. Тому я ніколи не орієнтувався на масмаркет, але так вийшло, що сам масмаркет починає потихеньку орієнтуватися на наші напої».
Він зауважив, що на вважає, що плодово-ягідне виноробство, сидри, питний мед у чомусь поступаються продуктам із винограду й солоду.
«Це окремий ринок, який, на жаль, на пострадянському просторі був угроблений радянською промисловістю, хоча до Першої світової війни сидр виробляли», – наголосив він.
Читайте також: Виробник пояснив чому кращий сидр – із плодів старого саду