У США сповільнюється ріст виробництва тепличних овочів
Понад десятиліття американські споживачі збільшували свій попит на цілорічну доступність помідорів, перцю та огірків. Згодом темпи розвитку тепличної галузі уповільнилися через ріст імпорту, зниження цін на продукцію та зменшення привабливості бізнесу.
Про це повідомляє Міністерство сільського господарства США (USDA).
Дані USDA вказують, що площа теплиць, яка використовується для виробництва перцю, зросла на 186% між 2009 і 2014 роками, а площа виробництва огірків пза цей час зросла на 83%.
Наприклад, площа теплиць, призначених для виробництва огірків та перцю, у 2019 році зменшилася відповідно на 42 та 30% порівняно зі зміною між 2009 та 2014 рр. На відміну від цього, площа захищених культур салату та томатів зросла відповідно на 28 та 23%, за той самий період.
У період з 2014 по 2019 рік імпорт тепличної продукції значно зріс, що зменшило зростання тепличних площ у Сполучених Штатах. Крім того, імпортна продукція призвела до зниження внутрішніх цін, зменшуючи стимули для розширення тепличного виробництва в США.
Читайте також: Уманський тепличний комбінат експортує 25% продукції в ЄС