Виробництво індичатини за 5 місяців скоротилося на 2,5%
У січні-травні 2021 року в Україні виробили 10,3 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 2,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Однак у травні обсяг виробництва індичатини зріс на 0,8%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 2 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Як повідомлялося, споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця.
Нагадаємо, найбільшим імпортером індичатини у світі є Мексика.